TECNOLOGIA ALIMENTÀRIA

INICI
La intoxicación alimentaria en un restaurante de Lleida se debió a la salmonela
http://www.elpais.com/articulo/cataluna/intoxicacion/alimentaria/restaurante/Lleida/debio/salmonela/elpepuespcat/20070803elpcat_9/Tes
La salmonela fue la causa de la intoxicación alimentaria que sufrieron 14 personas en un restaurante del barrio de Cappont de Lleida a finales de julio, según concluyen los resultados del estudio epidemiológico que han hecho los servicios territoriales de Salud.
El Departamento de Salud, tras tener conocimiento del caso, inició una investigación y abrió una encuesta epidemiológica para conocer el origen de la intoxicación que había afectado a los usuarios del restaurante. También tomó muestras clínicas de las personas afectadas y examinó algunas muestras de comida del establecimiento para concluir que se trataba de un brote de salmonela.
Què és una intoxicació alimentària?
TASCA
Formeu part de l’equip d’anàlisi i control de qualitat d’una empresa que fabrica productes làctics. Per fer la nostra feina és important que coneixem quines són les causes i els agents que poden fer malbé els aliments.
També hem de tenir clar, com a experts en tecnologia alimentària, quines són les tècniques de conservació que podem utilitzar per aconseguir allargar la vida dels aliments.
El vostre departament ha d’elaborar un informe per controlar els punts crítics que poden afectar a la qualitat dels nostres productes alimentaris. Per aquest motiu, a l’informe hi ha de constar:
1.- Agents que poden malmetre els aliments.
2.- Diferents tècniques de conservació dels productes alimentaris.
A l’hora de fer aquest informe podeu fer servir l’estructura que trobareu al següent enllaç
ACTIVITATS
Activitat 1: Per determinar els diferents agents que poden afectar la qualitat dels nostres productes, la consultarem els següents enllaços.
Cada membre del grup llegirà un dels textos i a continuació contestareu plegats les següents activitats.
http://www.slideshare.net/cguiu2/mtodes-de-conservaci
Enumera els agents que poden causar que un aliment es malmeti.
Quina diferència hi ha entre mètodes de conservació físics i els químics?
Quines tècniques de conservació formen part dels mètodes químics?
Quines tècniques de conservació formen part dels mètodes físics?
Activitat 2: El departament de qualitat ha de tenir coneixement del què significa una intoxicació alimentària. Per aquesta raó us proposem que investigueu sobre això.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/spanish/ency/article/001652.htm
http://www.diagnosticosmedicos.com/enfermedades/intoxicacion.html
Què és una intoxicació alimentària?
Quins són els símptomes que indiquen intoxicació alimentària?
Activitat 3: Ara ja teniu prou informació per fer l’informe. Recordeu de mirar-vos la rúbrica d’avaluació prèviament.
AVALUACIÓ
En aquesta webquest s'avaluarà el treball en grup. Aquesta rúbrica l'hauran d'omplir els mateixos alumnes per consens.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada